info@packagingenvironmental.nl | 10% KORTING VOOR NIEUWE KLANTEN. VOER CODE PE10N IN BIJ HET AFREKENEN
SNELLE & GRATIS VERZENDING BIJ ALLE HOLLAND BESTELLINGEN
10% KORTING VOOR NIEUWE KLANTEN. VOER CODE PE10N IN BIJ HET AFREKENEN

Productmaterialen:

WAAR WORDEN ONZE PRODUCTEN VAN GEMAAKT?

Duurzame voedselverpakkingen is de kernwaarde van Packaging Environmental; we bieden onze klanten de mogelijkheid om hun bedrijf een milieuvriendelijke en duurzame waarde te geven.

recyclebaar Composteerbaar Duurzaam
Bekijk korte beschrijving Bekijk korte beschrijving Bekijk korte beschrijving

BIOPLASTIEK
Bioplastics zijn in feite plastic gemaakt van planten. Het zetmeel in de meeste planten kan worden gebruikt om plastic polymeren te vormen. Er kunnen bijvoorbeeld tarwe, soja en tapioca worden gebruikt. We gebruiken maïs om ons bioplastic te maken en de naam van het polymeer is Polylactic Acid of kortweg PLA.

De productie van bioplastics verbruikt minder energie dan de productie van plastic op oliebasis, de maïs die wordt gebruikt om onze bioplastics te laten groeien, groeit jaarlijks terug en de maïs absorbeert koolstofdioxide uit de atmosfeer terwijl het groeit. Dit maakt de productie van onze bioplastics duurzaam.

PLA is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Producten gemaakt van PLA zien er hetzelfde uit als conventionele kunststoffen en kunnen in de meeste verpakkingstoepassingen worden gebruikt.

GERECYCLEERD KUNSTSTOF
RPET is het meest voorkomende gerecyclede plastic. Het wordt voornamelijk gemaakt van gebruikte PET-flessen. De gebruikte flessen worden verzameld, gereinigd en terug gevormd tot plastic korrels. Deze korrels worden opnieuw gereinigd om ervoor te zorgen dat ze voedselveilig zijn.

Producten gemaakt van RPET zijn volledig recyclebaar en hebben dezelfde kwaliteit als virgin PET-producten. Het gebruik van deze producten zorgt ervoor dat er minder plastic afval naar de vuilstort gaat en vermindert onze afhankelijkheid van nieuw plastic.

SUIKERZAKJE
Bagasse is een afvalproduct afkomstig van het extractieproces van suikerrietsap. Omdat het per definitie een afvalproduct is, hebben alle producten die ervan worden gemaakt automatisch een lage ecologische voetafdruk. Suikerriet Bagasse wordt gevormd tot verpakkingen door middel van hogedrukgieten. De gevormde producten hebben geen plastic of wasvoering nodig en zijn volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

Suikerriet Bagasse-producten zijn energiezuiniger dan producten op oliebasis. Dit komt omdat de grondstof al is verpulverd voor zijn sappen en er niet voor hoeft te worden geboord. Suikerriet is ook een jaarlijks groeiend gewas waardoor bagasse-producten duurzaam zijn.

PALMBLAD
Palmbladproducten worden gemaakt van gevallen palmbladeren die worden schoongemaakt in lokaal bronwater. De blaadjes en vervolgens in een hittepers gedaan, gestempeld en vervolgens in vorm gesneden. Daarna worden ze gesteriliseerd en schoongemaakt.

PAPIER
Onze papierproducten zijn gemaakt van gerecycled en duurzaam bospapier. Gerecycled papier leidt afval weg van de stortplaats en vermindert onze afhankelijkheid van commerciële bosbouw en nieuw papier. Helaas kan gerecycled papier niet worden gebruikt voor producten die in direct contact komen met voedsel, dus het papier in onze andere producten komt uit duurzame bossen.

HOUT
Het hout dat wordt gebruikt om onze houtproducten te maken, is afkomstig uit duurzame bossen. Houtproducten zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar.


Bovenkant